Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Minä suojelen sinua

14.1.2014 – Lastenohjaaja Milla Seire-Salminen

Lauantaipesässä, 3–10-vuotiaiden kerran kuussa kokoontuvassa pyhäkouluhetkessä olimme loppuvuodesta jouluevankeliumin äärellä. Tarkoitukseni oli laulattaa, soitattaa ja käydä kertomusta läpi lammas-, aasi-, ja enkelihahmojen avulla.

Adventtikynttilöiden sytyttämisen ja alkulaulun jälkeen 7-vuotias poika totesi reippaasti: ”Mä tiedän tän jutun. Mä osaan tän oikeestaan ulkoa kun mä oon jopa paimen meidän esityksessä.”

”Hieno juttu!” kehaisin ja pyysin häntä täydentämään, jos jättäisin jotakin olennaista pois. Jatkoimme laulaen ja keskustellen eteenpäin. Toki kovin suuri yllätys ei minulle ollut, että moni 4–5-vuotiaskin tunsi aiheen suorastaan erinomaisesti. Kun pääsimme kohtaan, jossa paimenet pelästyvät, kysyin, muistaisiko joku, mitä enkeli paimenille sanoi.

Ensin oli hiljaista, sitten 7-vuotias asiantuntijamme valisti meitä: ”Älkää pelätkö, minä toivotan teille ilosanoman.”

Kiittelin ja aioin hiukan vielä jatkaa, kun kuulin eturivistä hyvin pienen äänen. Pyysin 3,5-vuotiasta sanomaan uudestaan niin, että kaikki kuulisivat hänen asiansa. Poika punastui hennosti, veti olkapäät korviin, katsoi käsiinsä, puhui kuitenkin selkeällä äänellä: ”Älkää pelätkö, älkää pelätkö, minä suojelen sinua.”

Hetki oli äärettömän liikuttava, myös siitä seurannut koko ryhmän yhteinen keskustelu.

Näin joulun jälkeen tilanne on palannut mieleeni monta kertaa. Ajattelen, että meillä oli lasten ja pyhäkoulunopettajanuorten kanssa hyvin arvokas hetki. Jaoimme kaksi erilaista tärkeää näkökulmaa joulun sanomaan: tiedollinen, se, mitä olemme lukeneet ja kuulleet ilosanomasta, ”menkää, nähkää, kertokaa” sekä tunnepohjainen ”minä suojelen sinua”.

Jos olisin itse ollut niityllä lampaita paimentamassa, en taatusti olisi uskaltanut lähteä yhtään mihinkään pelkän kirkkaudesta kuuluvan tiedon varassa! Aivan varmasti paimenilla oli luja usko myös siihen, että Jumala suojelee.

Kun yhdistämme nämä kaksi näkökulmaa, olemme hyvin lähellä joulun suurta salaisuutta. Sanansaattaja, enkeli tuo viestin Jumalalta: ”Älä pelkää. Olen tullut maan päälle, jotta saisit elää rauhassa pelkäämättä. Minä rakastan ja suojelen sinua.”

Milla Seire-Salminen

24.10.2014 klo 10:20:28
Ilmoita asiaton kirjoitus

21.10.2014 klo 23:41:20
palautuja kirjoittaa

Hei, kirjoituksesi oli ihan ok hauskoja lapsia heh. Se tosin sai vereni kiehumaan kun puhuit epäuskostasi. Ei muutakuin uskoa vahvistamaan siskoseni :) rukoilen puolestasi, että löydät sen mitä etsitkin elämästä.

15.1.2014 klo 14:20:10
Kikka kirjoittaa

Kiitos Milla kauniista kirjoituksestasi!

Kunpa tänäkin päivänä me uskaltaisimme luottaa tilanteessa kuin tilanteessa näihin kahteen sanaan: älä pelkää!