Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Miehen uskosta

23.11.2009 – seurakuntalainen Erkki Porola

Yleensä vierastan sukupuolien välisillä eroilla perusteltuja yleistyksiä. Ymmärtääkseni pikemminkin on kyse yksilöiden välisistä eroista.

Olen ollut mukana, milloin enemmän, milloin vähemmän, seurakunnan toiminnassa. Muutin tänne Kirkkonummelle viime vuosituhannen lopulla Helsingistä. Siellä hengellinen kotini oli Tuomasmessussa.

Nyt olen pienin askelin löytämässä paikkaani Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa. Verratessani täkäläistä toimintaa Tuomasyhteisöön, huomiota kiinnittää se, että täällä seurakunta-aktiivien joukossa miesten osuus on kovin pieni.

Mielestäni usko on henkilökohtainen asia; ei ole olemassa kaikilta osin ”valmista pakettia” ota tai jätä -periaatteella. Jokaisella on oikeus itsensä näköinen uskoon, johon osaltaan vaikuttaa menneisyys, takana olevat kokemukset.

Oma menneisyyteni on ollut monipuolinen, siihen on mahtunut myös rosoa ja särmää. Ehkä samaa voi sanoa uskostani. Taitaa olla niin, että ”tosimiesten / machojen” mielestä uskoon liittyvät asiat ovat ”akkojen hommia” ja merkki heikkoudesta.

Olen eri mieltä. Paavali kirjoittaa korinttilaiskirjeessä ”Minun armoni riittää sinulle, voima tulee täydeksi heikkoudessa.” Toistan: ”…voima tulee täydeksi heikkoudessa.”

* * *

Tiistaina 1.12. Masalan kirkossa klo 18.30 on seurakuntailta Kohtaamisia, jossa keskustellaan uskosta miesnäkökulmasta. Illan teemana on Usko ja äijäenergia. Haastan miehiä rohkaisemaan mielensä ja tulemaan mukaan. Toki myös naiset ovat tervetulleita.

Erkki Porola

8.12.2009 klo 09:05:44
Erkki Porola kirjoittaa

Äijät kiittävät

Masalan kirkon seurakuntailta ’Usko ja äijäenergia’ on nyt takana päin. Minulle asianosaisena jäi iloinen ja kiitollinen mieli. Tilaisuus oli hengellinen kokemus miellyttävässä tunnelmassa.

Kiitos Taivaan Isälle ja muille mukana olleille.