Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Merellä turvassa

17.6.2008 – pastori Johanna Siltala –

Sininen meri, hiljainen tuuli, lintu taivaalla, vene, minä ja sinä. Tässä se on, täydellinen huolettomuuden hetki.

Jokainen merellä seilannut tietää tunteen, joka valtaa merenkulkijan, kun ranta on hävinnyt näkyvistä. Meri on ääretön, voimakas ja kaunis. Tietoisuus sen pohjattomuudesta ja myrskyn voimasta tekee sanattomaksi. Miten pieni onkaan ihminen meren aalloilla. Oman avuttomuuden ymmärtäminen tekee nöyräksi.

Joitakin ihmisiä meren voima pelottaa. He haluavat pysyä maan pinnalla ja välttää riskejä. Toiset taas löytävät merellä rauhan. Oman elämän asiat löytävät äkkiä tärkeysjärjestyksensä, turhanpäiväisyydet unohtuvat. On vain tämä hetki.

Huolettomuuden hetkenä Jumalan todellisuus näyttäytyy kuin välähdyksenä. En voi muuta kuin jättäytyä kannettavaksi ja luottaa. Elämäni jokainen hetki on Jumalan tiedossa.

Hänen joka on luonut taivaan ja maan, meren ja minut. Merellä olen yhtä aikaa turvaton ja silti täysin turvassa.