Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Menneisyydestä

14.10.2011 – seurakuntalainen Erkki Porola

”Nyt 50 plussana henkilöhistoriaani taaksepäin katsoen näen, että aikanaan maailmani mullistavat epäonnistumiset, eivät kaataneetkaan maailmaa.”

Sitaatti on Laila Liukan tuoreesta blogista, joka antoi virikettä asian pohtimiseen omalla kohdallani. Takanani (60+) on monipuolinen, opettavainen menneisyys.

Parikymmentä vuotta sitten olin syrjäytynyt luuseri, elin ja olin yhteiskunnan ulkopuolella. Putosin aika korkealta ja aika kovaa. Toipuminen vei aikaa.

Entä nyt? Saan elää tähänastisen aikuiselämäni onnellisinta ja tasapainoisinta aikaa; ja taatusti ilman omia ansioitani. Olosuhteet ovat hyvin erilaiset kuin tuolloin, entisessä elämässäni. Silloin näyttävät kulissit, tärkeimpänä näyttävä työsuhdeauto, olivat, jollain vinoutuneella tavalla, itseisarvoja.

Sitten kulissit kaatuivat. Eräässä arviossa tilannettani kuvataan ”putoaminen johtajanpallilta katuojaan”. Se tuntui silloin totaaliselta epäonnistumiselta. Mutta nyt tajuan, että kaikella on tarkoituksensa.

”Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.” ()

Erkki Porola