Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Manhattan ja ystävyyden maku

15.8..2008 – seurakuntalainen Laila Liukka –

Jim oli matkustanut Valdastata Georgiasta Atlantan SC kautta New York Cityyn meitä vastaan, tuhansia kilometrejä. Sitä ennen hän oli lähettänyt meille matkapuhelimen kotiin ja amerikkaisen liittymän – nämä kotoiset kun eivät rapakon takana toimi.

JFK:llä odotti keltalippalakkinen mies: emme olleet nähneet 23 vuoteen. Halaukset! Hän lupasi tilata meille kuljetuksen kentältä hotelliin. Eikä minkä tahansa kuljetuksen: valkoisen limusiinin.

Sen jälkeen hän vei meidät entisen kotikaupunkinsa hienoimpiin kolkkiin ja nähtävyyksiin. Emme ikinä olisi löytäneet niitä ilman hänen opastustaan ja seuraansa niin joustavasti ja lyhyessä ajassa.

Oli sykähdyttävää kokea tuon kaltaista rakkautta. Se ympäröi kaikkialla ja jää asumaan mieleen.

Ensin haluaisi maksaa takaisin, kompensoida, ettei jää mitään velkaa. Kunnes Jimin läheisyydessä tajuaa, että vastalahjan suorittaminen ei tähän hetkeen sovi, se särkisi koko hetken. On opittava ottamaan vastaan ilman, että jää velkaa. Ja kuitenkin, haluaisin jatkaa tätä kokemaani rakkautta, antaa sen jollekulle jatkumaan taas edelleen.

Yhteinen vuorokautemme New York Cityn sykkeessä päättyi.

Kristus rakasti meitä niin paljon, että hän antoi koko elämänsä. Se on rakkauden lahja, jonka me voimme ottaa vastaan. Vaikka haluaisimme, uhri on liian suuri, emme voi maksaa mitään takaisin.

Kristuksen kanssa matkavuorokautemme ei pääty. Hän on kanssamme joka hetki, maailman loppuun saakka. Sen hän lupasi.