Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Löytötavaraviikko

28.11.2008 – seurakuntalainen Laila Liukka –

Tulin junalla Kirkkonummelle. Käsilaukku liukui sylistäni, kun nousin ottamaan reppua hattuhyllyltä. Samassa näin käytävän toisella puolella kuorokaverini Tuijan Verso-kuorosta. Puheen porina alkoi. Siihen se laukku jäi.

Pian ulkona huomasin, että laukku puuttuu. Mutta junasta näkyi enää viiva. Ei muuta kuin rukoilemaan ja kyselemään asemalta. VR:n virkailija teki uskomattoman palvelutyön ja jäljitti laukkuni. Laukku matkasi takaisin Karjaalta Kirkkonummelle. Iloinen nuori vaaleahiuksinen nainen, junankuljettaja, ojensi laukun takaisin.

Löytyivät muuten silmälasitkin, jotka olivat edellisellä viikolla jääneet Pohjolan liikenteen bussiin. Ne sai noutaa Kampin löytötavaratoimistosta. Oli todella vaikeaa löytää löytötavaratoimistoa, kun ei nähnyt ilman silmälaseja.

Ajokortti taas, se löytyi vuokra-auton lattialta. Ystävällinen vuokrausfirman omistaja soitti kotiin ja kysyi, olenko hukannut ajokortin.

Minulla on turvallinen Jumala, joka vastaa rukouksiin, pieniinkin pyyntöihin. Enkeleitä on olemassa muuallakin kuin kiiltokuvissa. He oikeasti valvovat ja turvaavat ihmistä. Jumala palvelee myös lähimmäisen kautta. Suomi on vielä rehellisiä, auttavia ja hymyileviä ihmisiä täynnä.

Kannattaa ottaa yhteyttä löytötavaratoimistoon. Jos on itse hukassa, löytötavaratoimisto Kirkko, auttaa löytämään perille.

Jos on turisti ja katoaa ryhmämatkalla, kyllä matkanjohtaja jättää ne muut 99 ja lähtee etsimään sitä yhtä, joka on kadonnut. Voihan sitä tietysti kieltäytyä löytymästä, ja sanoa matkanjohtajalle, ettei tule mukaan.

Matkanjohtaja on Kristus, joka haluaa sinun löytyvän.

1.11.2008 klo 13:59:49
Sirpa Marjamaa kirjoittaa

Näin sitä huomaa tavallisessa arjessa ja jokapäiväisessä tohinassa, että Taivaan Isä pitää itse kustakin huolta. Kunpa vain, kuten Erkki tuossa edellä jo sanoikin, huomaisimme kiittää saamastamme varjeluksesta.

30.10.2008 klo 07:09:49
Tuula Peura kirjoittaa

Hei Laila,
kyllä tosiaan Jumalan varjelusta ja johdatuta voi kokea joka päivä arjen keskellä. Itse koin konkreettisesti eilen aamulla, kun heräsin "liian aikaisin" aamulla. Se mahdollisti sen, että minulla oli aikaa tulla Kirkkonummelle junalla, eikä siis tarvinnut lähteä liukastelemaan kesärenkailla jäiselle tielle.

29.10.2008 klo 18:30:48
Tarja Viitanen kirjoittaa

Kiitos, Laila, hienosta kirjoituksesta. Ihania pieniä asioita arkipäivän johdatuksesta.

29.10.2008 klo 11:40:18
Erkki Porola kirjoittaa

Kiitokset ajatuksia antavasta ja pysäyttävästä kirjoituksestasi. Meistä todella pidetään huolta. Toinen asia on, muistammeko kiittää saamastamme johdatuksesta vai pidämmekö sitä itsestään selvyytenä.