Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Löysin kirkon Kantvikista

21.10.2009 – seurakuntalainen Laila Liukka

Minäkö metsässä? No, ei ikinä. Siellähän syövät itikat, hirvikärpäset ja ampiaiset pistävät.
Käärme voi väijyä pusikossa. Karhutkin hiipii, susi hyökkää ja ketut kiusaa.  Sitä paitsi metsässä on tylsää, ei mitään tekemistä.

Jos haluaa mustikkapiirakkaa, täytyy mennä torille tai metsään. Koira huijasi metsään. Maistoin ensimmäisen marjan. Oli hyvä mustikka. Sitten otin astian mukaan, ja mieheni turvaksi karhujen varalta sekä eksymisen ehkäisyksi. Mustikoita keräsimme kaikkiaan 107 litraa ja vadelmiakin 25 litraa. Kaikki Kantvikin metsästä.

Eikä siinä vielä kaikki. Metsän rauha imaisi retriittimäiseen rukoukseen. Oli monia asioita, joita heitin Jumalalle. Sanoin: olkoon jokainen mustikka rukous Sinun puoleesi. Metsästä tuli kirkko.

Linnut olivat olleet kuoroharkoissa. Alttaritaulu oli vaihtuva maalaus. Saarna oli vahva. Se oli myös parisuhdekurssi "vanhalle" avioparille. Vastaantulevaa lähimmäistäkin voi moikata ja äimistellä luonnon antimia ja ihanuutta. Karhuja ei tullut vastaan, peuroja ja jäniksiä kyllä. Uusia lintujakin oppi tuntemaan.

Jumala on kyllä huumorintajuinen. Jos joku olisi sanonut minulle vuorotteluvapaani alussa, että metsän löydän, olisin kuollut nauruun. Mites se menikään: Jumala tietää tarpeeni minuakin paremmin.

Kantvikin kirkkoa enkä metsän mannaa en jätä.

Laila Liukka

21.10.2009 klo 09:09:25
Antti Nykänen kirjoittaa

Voin vahvistaa tämän todeksi. Parisuhdekurssi ja retriitti marjanpoiminnan sivutuotteena - ja vain puolen kilometrin päässä kotiportailta.