Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Lähellä ihmistä

1.10.2009 – seurakuntalainen Erkki Porola

Tuoreen Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan tiedotuslehden pääkirjoituksessa käsitellään aihetta ”Kenen kirkko on?”

Arvostan Timo Postin ajattelua ja lähestymistapaa. ”Rajoitteita seurakunnan toimintaan osallistumiselle asetetaan joskus sisältä päin. Niin käy erityisesti silloin, kun seurakunta halutaan nähdä vain pyhien yhteisönä.”

Oma hengellinen tieni on kulkenut Tuomasmessun kautta. Siellä minua puhutteli termi ”syntisten solidaarisuus”. Pyhien yhteisössä tuskin voi kokea syntisten solidaarisuutta. Näistä vaihtoehdoista tunnen omakseni jälkimmäisen.

Otan tähän minua puhuttelevan otteen Postin ”postillasta”. ”Toivoisin seurakuntaan mukaan ihmisiä, jotka epäilevät. Joskus on helpompi uskoa, joskus taas vaikeampi. Mutta uskallammeko sanoa sen ääneen? Pitäisi uskaltaa – ihmisiä me kaikki olemme.”

*   *   *

Kaiken kaikkiaan kerran vuodessa ilmestyvä tiedotuslehti on mielestäni hyvä ”jäsenetu”. Siinä kuljetaan lähellä ihmistä. Ehkä ainakin osittain lehden rohkaisemana pääsen lähemmäksi tavoitettani, elävää seurakuntayhteyttä. ”Uskallammeko sanoa sen ääneen?”

Erkki Porola