Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Jumalan rauha

17.10.2012 – seurakuntalainen Erkki Porola

”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Joh 14:27

Osallistuin Kaipauksen ja luottamuksen messuun Kirkkonummella. Kokemus oli huikea. Kirkossa paloi kymmenittäin kynttilöitä ja tuikkuja. Musiikkina laulettiin Taizé-lauluja, rauhallisesti, monta kertaa; nehän ovat rukouksia. Laulujen välillä kuulimme raamatunkohtia, joita saimme hiljentyä miettimään. Tavanomaisen messun elementeistä oli mukana synnintunnustus, synninpäästö ja ehtoollinen.

Sain hyvin vahvasti kokea Pyhän Hengen läsnäolon ja Jumalan läheisyyden. Sain kokea Jumalan rauhan. Se oli merkittävä hengellinen kokemus.

Viime aikoina terveyteen liittyvät asiat ovat olleet merkittävässä asemassa elämässäni. Olen ollut huolissani, en ole ollut rohkea. Nyt sain voimaa. On syytä kiittää ja ylistää. Jossain olen kuullut, että turha huolestuminen on epäluottamusta Jumalaa kohtaan. Saattaapa ollakin.

Näin ”jälkipelissä” olen miettinyt, kuinka tärkeää onkaan kokea elävää seurakuntayhteyttä. Perusluonteeltani (jos sellaista on) koen olevani erakko. Ei kuitenkaan niin, että olisin erakko uskoni vuoksi. Pikemminkin niin, että erakkoudestani huolimatta saan uskoa Kristuksen sovitustyöhön.

Joku voi ajatella, että onpa lällyä kamaa, ”läpänheittoa halleluja-bulevardille”. Siihen on toki oikeus, meillä on vapaus tehdä valintoja. Minä olen tehnyt omani.

Erkki Porola

18.10.2012 klo 22:58:48
Erkki Porola kirjoittaa

Kiitos Raijalle palautteesta. Taisi tuoreessa paikallislehden numerossa olla "Tapulin takana" sivulla olla jo ilmoitus seuraavasta messusta. Suosittelen kaikille. Osallistumiseni oli ensimmäinen kerta ja jäin heti koukkuun.

18.10.2012 klo 15:08:42
Raija P. kirjoittaa

Hei Erkki Porola!
Olipa hyvä kirjoitus. Hieno olo jäi minullekin siitä illasta kuin myös edellisestä Taizè-illasta. Lisää tulossa samanlaisia iltoja Kiitos myös seurakunnalle. Monet ovat kokeneet samoin kuin sinä.