Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Jumalan porsas

17.7.2010 – pastori Panu Pihkala

Siat ja pyhä ovat sopineet harvoin yhteen juutalais-kristillisessä perinteessä. Mutta Papua-Uuden-Guinean kristityille sika on sovinnon eläin: se uhrataan, jotta asia saataisiin sovitettua – aivan kuten juutalaisuudessa aikoinaan uhrattiin karitsoja.

Papua-Uuden-Guinean luterilaisille Kristuksen merkitystä kuvaa paremmin Jumalan porsas kuin Jumalan karitsa. Mitä tästä pitäisi ajatella?

Maailman erilaisten luterilaisten kohtaaminen on rikastuttavaa. Kun tätä kirjoitan, pieni joukko on kokoontunut Neuendettelsauhun Baijeriin Luterilaisen maailmanliiton yleiskokouksen esitapaamiseen. Me tutustumme paikalliseen luterilaisuuteen – ja samalla maailmanlaajuiseen – sekä osallistujien että paikallisen työn kautta.

on Baijerin luterilaisen kirkon vanha ja erittäin merkittävä lähetystyön, diakonian ja kansainvälisen solidaarisuuden keskus. Sunnuntaina täällä vietetään yhden maailman ja kirkon festivaalia: siitä joukkomme siirtyy maailman luterilaisten festivaaliin Stuttgartiin.

Yleiskokous on merkittävä kohtaamisen ja päätösten paikka. Maailman luterilaisia vaivaavat ruoan epätasainen jakautuminen, maailmantalouden suuret ongelmat, erilaiset näkökulmat sukupuolisuuteen ja maallistuminen.

Teemalla ”Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme” me rukoilemme ja sitoudumme kohti parempaa, jos Jumala suo.

Yleiskokouksen tapahtumia voit seurata internetsivustolta:

Lue myös:
Nuorimpien yleiskokousedustajien blogi

Panu Pihkala

Panu on virkavapaalla tekemässä väitöskirjatutkimusta.