Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Joulun ihme

17.12.2013 – lastenohjaaja Hanna-Marja Salonoja

Lasten kanssa kerhoissa on käyty jo moneen kertaan läpi jouluevankeliumia. Joulujuhla lähestyy ja pääesitys on joulukuvaelma. Vanhimmat kerholaiset saavat kunnian esittää enkeleitä ja paimenia, sekä Mariaa ja Joosefia.

Käydessäni läpi evankeliumia olen pohtinut mitä milloinkin. Välillä olen ääneenkin kysellyt vastauksia työkaverilta ja sitten on pohdittu yhdessä.

Mietin miten suuren tehtävän Maria ja Joosef saivatkaan Jumalalta. Enkeli kertoi Marialle, että hän synnyttäisi Jumalan pojan. Aika ihmeellinen juttu se varmasti oli nuoresta tytöstä. Ja jälkikäteen huomaamme, ettei Maria ihan varma asiasta ollut: hänkin epäili, vaikka oli neitsyenä tullut raskaaksi.

Ja entä sitten Joosef! Jumala valitsi hänet Jeesuksen isäksi täällä maan päällä. Jumala näki Joosefin sydämeen ja tiesi, että hän huolehtisi Mariasta ja vauvasta. Tässä tulee esiin Jumalan suunnitelma. Vaikka Joosef mietti, voisiko ottaa Mariaa vaimokseen, koska lapsi ei ollut hänen, Jumalalla oli tarkat suunnitelmat. Oli varmasti suuri häpeä tulla raskaaksi avioliiton ulkopuolella ja jo siinä syrjäytyminen alkoi. Marian ja Joosefin vanhemmuus ei ollut onnellista ja autuasta, kuten voisi kuvitella Jumalan pojan vanhemmista.

Kun Maria oli viimeisillään raskaana, keisari antoi käskyn veronkannosta. Joosefin piti lähteä Betlehemiin, jonne oli jalan monen päivän matka: noin 140 kilometriä! Joosef otti kuitenkin Marian mukaansa.

Betlehem oli pieni kaupunki ja varmasti Joosefin sukulaisiakin oli matkalla sinne. Eikö yhdenkään sukulaisen luokse mahtunut vai olivatko Maria ja Joosef niin hyljeksittyjä, ettei heitä huolittu mihinkään. Toisaalta heiltä matka vei pidemmän ajan, kuin muilta ja he olivat vasta yömyöhään perillä. Silloin muut matkalaiset olivat jo täyttäneet kodit ja majatalon. Tässäkin pitää ihmetellä Jumalan suunnitelmaa.

Tallissa sitten vauva syntyi. Marian ja Joosefin tunnelmista tuon syntymän aikaan voisi kirjoittaa ihan oman jutun!

Enkeli kertoi kedon paimenille, että he löytävät lapsen seimestä. Tämä oli tietenkin paimenille selvä merkki. He tiesivät missä seimi sijaitsee, siitähän karjaeläimet syövät heinää.

Tähtitieteilijöitä, itämaan tietäjiä, johdatti tietenkin tähti. Näin köyhistä köyhimmät ja rikkaista rikkaimmat ihmiset kävivät kumartamassa Jeesusta.

Pitää ihmetellä näitä kaikkia kohtaamisia. Mitä raavaat miehet miettivät nähdessään Pyhän Perheen!

Tapahtumissa on tarvittu paljon uskoa!

Hanna-Marja Salonoja