Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Jo joutui armas aika – pyhä silmänräpäys

9.6.2015 – seurakuntapastori Johanna Siltala

Katselen lapsia eskarin kevätjuhlassa yhdessä toisten ylpeiden vanhempien kanssa. Havahdun huomaamaan, miten pitkäksi oma poikani on venähtänyt. Hän on taitava monessa asiassa. Mielikuvitus on rajaton ja hän juoksee niin lujaa, etten enää saa häntä kiinni.

Lasten laulaessa monella aikuisella on kyynel silmässä, miten aitoja ja taitavia he ovat, jokainen lapsi omanlaisensa, ihana ja arvokas. Esityksen jälkeen poika halaa ja kysyy: ”äiti näitkö sä sen?” ja minä nyökkään: näin esityksen, näin lapsen, huomasin pyhän hetken, johon olisin voinut nauhan hetkeksi pysäyttää.

Mutta ei, elämän kuuluu rullata eteenpäin, lapset kasvavat, uudet haasteet seuraavat toisiaan.

Kaipaan arjen keskellä usein pyhää. Joskus haaveilin täysin hiljaisista hetkistä, jolloin voisin lukea ja rukoilla. Perhearjen keskellä olen opetellut havahtumaan pyhiin silmänräpäyksiin, niihin lyhyisiin hetkiin, jolloin taivas koskettaa maata.

Joskus olen kysellyt pyhistä hetkistä ystäviltä ja seurakuntalaisiltakin. Minkälaisissa hetkissä sinä olet kokenut pyhää? Miten pyhä hetki sitten määritellään? Jonkun mielestä pyhä hetki on tunne, sellainen hetki, jolloin ihminen kokee pakahduttavaa onnea ja iloa, jonkun toisen mielestä pyhä hetki on, kun Jumalan läsnäolo tuntuu todelliselta, jonkun mielestä pyhää on ihmisten välinen rakkaus ja välittämisen osoittaminen.

Kesän alussa on helppo kokea pyhää, kaikki kukkiva vihreys ja kauneus ympäröivät meidät. Kun suvivirsi alkaa, kaikki pyhän määritelmät ovat läsnä: haikeuden tunne, Jumalan läsnäolo ja kiitollisuus, ihmistenvälinen rakkaus. Pyhässä hetkessä minulta ei puutu mitään.

Johanna SIltala

10.6.2016 klo 14:10:52
Raija Peltola kirjoittaa

Olen saanut minäkin kokea pyhiä hetkiä ja onnen tunteita elämässäni. Saan olla niin paljosta kiitollinen. Johanna, kirjoitit niin kohti sydäntä. Esimerkiksi lasten ja lastenlasten kautta on tullut elämääni niin paljon hyvää. On myös selvitty vaikeasta tilanteesta lapsen ollessa niin sairas, että lääkärit eivät uskoneet hänen selviävän. Jumala kuuli avunhuudot ja armahti. Tämä on vain yksi esimerkki. Sellainen Jumala meillä on, että antaa Poikansa kuolemaan ristillä, että me saisimme elää. Kiitos Taivaan Isä.

9.6.2016 klo 21:42:11
Leena R kirjoittaa

Ihana teksti! Kiitos Johanna. Pyhät hetket ovat minustakin juuri tuollaisia.
Rakkaiden ihmisten kanssa vietetyt ohikiitävät hetket.
Usko, toivo ja rakkaus, suurin niistä on rakkaus.