Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

JCV-581

19.11.2012 – kanttori Ilona Nyman

On aina yhtä puhuttelevaa istua sen ratissa. Ajaa Kirkkolaakson halki ja olla osa kirkkonummelaista maisemakuvaa. Pala palapelissä.

Moni morjestaa, ei minulle vaan sille, pakulle. Se on monelle tuttu. Onhan se usealle tuonut apua. Kuivamuonaa tai ehkä sängyn, jos on sänky sattunut puuttuman.

Joskus se kuljettaa tarvikkeita hautuumaalle. Siellä ei lepopaikaksi tarvita sänkyä, mutta vaikka kukkasipuleita ja lyhtyjä toivoa tuomaan.

Välillä kyydissä on äänentoistolaitteita. Että hyvät uutiset paremmin kuuluisivat.

Ruostuneena ja hihnat vinkuvina JIICEEVEE ei kirpparitavaraakaan hätkähdä. Kun on levon aika, tuo uskollinen, kolhittu ratsu oikein nimeltä kutsutaan lepäämään. Oma parkkiruutu on seurakuntatalon katoksen suojiin osoitettu: JCV-581.

Sen jokainen kilometri on tarkkaan kirjattu. Ajaa se auringon nousun suuntaan tahi meren äärelle, sen reitit ovat kaikki tiedossa.

Liikuttavinta taitaa olla se, että sen polttoainemittari valehtelee. Uskollinen palvelija näyttää vielä jaksavansa, vaikka loppuun onkin palamassa viimeinen pisara.

Ilona Nyman

23.11.2012 klo 13:13:50
Raimo Virtanen kirjoittaa

Tämäpä oli kaunis kirjoitus vanhasta palvelijasta! Itse en ole paljonkaan ollut sen kanssa tekemisissä, mutta monta liittymäkohtaa tuosta tajusin, byrokrtiaa myöten.