Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Iskelmiä 1

29.5.2008 – seurakuntamestari Juha Tarvainen –

Yksi tie, kaksi matkaa. Niin kulkee sapiens, kolmen sortin timpermanni: halki, poikki, pinoon.

Selkeän suurpiirteisesti talloo puolta yötä pitkin leveää tietä kohti kotiaan ja kiivaasti syöksyy perimäveri suonta myöten sydämen, kallon ja haarojen kolmiota. Tuntuu, että nämä kaupungin laitakadut ovat laulumaita ja joku värssy on vedettävä hengityksen vaivan kylkeen. Mutta yössä yksin: siellä saapuvat kyyneleet. Ei sanoja, laulua, ei ääntäkään; vain kyyneleet.

Elämä on meri ja suuri on rannan autius ja tyhjä tie vie taloon, jota kodiksi kutsutaan. Turhaa on kaikki unelmat, turhaa on haaveiden tie ja turhaa on jälkiänsä käydä seuraamaan. Jostain tullaan, johonkin mennään ja joka hetki, koko ajan, ollaan jossakin.

Ja sieltä, sieltä jostakin, missä koko ajan olet, sieltä voit löytää laulun ja tuoda sen ilmi, antaa laulun soida. Ja jos olisi joku, joka löytäisi ja joku, joka kertoisi, voitaisiin kuulla, me saisimme kuulla: Nämä maailman pihamaat suuret ja loistokkaat eivät voita kotipihaa milloinkaan.

Mihin ikinä menemmekin, me olemme matkalla kotiinpäin. Tule, tule jo kotiin, tule, tule takaisin, on äänetön ääni yli ajan ja paikan, missä tahansa, milloin tahansa.

Ja pieni polku metsän halki vie, ja siellä, sinilinnun kainalossa, ylimmällä oksalla, pienet mustikkaiset suut tietävät kaikki tarvittavat sanat.

Julkaistu 30.5.2008 12:40 | sivu pävitetty 30.5.2008 klo 12:41:41