Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Hei haloo! Herätys!

8.10.2008 – seurakuntalainen Erkki Porola –

Olen seurannut aika aktiivisesti toista blogi-areenaa, Kotimaan verkkolehteä, joka on ollut olemassa runsaan vuoden ajan. Siellä on 30–40 blogistia, jotka ovat saaneet vaihtelevan määrän kommentteja.

Muistini mukaan enimmillään kommentteja on tullut useita kymmeniä yhteen kirjoitukseen. Toki sielläkin on juttuja, joita ei kommentoida ollenkaan. Kommenttien määrää voi kaiketi pitää jonkinlaisena ”lukijatutkimuksena”, jonka perusteella kirjoittajat voivat tehdä johtopäätöksiä. Tai jättää tekemättä.

Kotimaan verkkolehti on valtakunnallinen. Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan blogi sen sijaan on paikallinen. Tällä perusteella luulisi, että jutut olisivat sen verran kiinnostavia, että keskustelua syntyy.

Tämän kimppablogin jatkuvuus, tai ainakin kiinnostavuus, on meidän kaikkien käsissä. Tsekkasin äskettäin tilanteen. Kirjoitettuja artikkeleita on muistaakseni kolmisenkymmentä, joista on kommentoitu – arvatkaapa kuinka monta – tasan yhtä.

Hei haloo! Herätys!

23.10.2008 klo 19:29:44
Erkki Porola kirjoittaa

Kiitos, Thorleif, kannustavasta kommentista.

Mainitset "matkan yksityisestä yleiseen". Se on kuvaava ilmaus minun käsitykselleni blogista (=nettipäiväkirja). Toki toisinaan kirjoittelen myös yleisellä tasolla, kolumnin tyyliin. Mielestäni omakohtaisuus antaa kirjoitukselle sekä elävyyttä että uskottavuutta.

20.10.2008 klo 08:55:52
Thorleif Johansson kirjoittaa

Olet varmasti oikeassa siinä, että me suomalaiset olemme huonoja kommentoimaan hyviä asioita. Eihän meiltä kiitoksen antaminenkaan suju kovin luontevasti - vaikka siihen olisi aihetta ja tahtoakin.

Mutta nyt kiitos Sinulle: blogisi "Eheytystä" sisälsi huiman matkan yksityisestä yleiseen, omassa elämässä koetusta kaikkia koskevaan.

Sen ydin jäi mieleen: etsivä löytää ja etsivä löydetään!

8.10.2008 klo 16:00:53
Erkki Porola kirjoittaa

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."

Kommentointia(kin) voi ajatella ainakin kahdella tavalla. Suomalaiseen mentaliteettiin saattaa hyvinkin sopia, että "hyvä uutinen ei ole uutinen". Tällä logiikalla voinee päätellä, että kommentteja vaivaudutaan kirjoittamaan, vain jos ollaan eri mieltä.

"Yksi laulu voi sytyttää hetken,
yksi kukka voi herättää unelman."