Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Epäilevä tuomas

15.10.2010 – seurakuntalainen Erkki Porola

Pieni t-kirjain ei ole lyöntivirhe, koska kyse ei ole erisnimestä vaan ”rodusta”, ihmislajista.

Löysin taannoin elävän uskon Tuomasmessussa, siellä sekä epäily että itsenäinen ajattelu ovat sallittuja. Minulle usko on prosessi, ei staattinen tila. Tuomasyhteisössä sain hyvän kasvualustan ja kasvu jatkuu edelleen sopivaan, juuri minulle tarkoitettuun tahtiin.

Olen seurannut aktiivisesti pitemmän tovin keskustelua yhdellä sosiaalisen median foorumilla, www.kotimaa24.fi. Se on kristillis-yhteiskunnallinen sivusto. Olen ottamassa siihen etäisyyttä, koska ilmapiiri on (subjektiivinen mielipide) turhan arvosteleva, jopa tuomitseva.

Pidän kuluneelta kuulostavasta kliseestä ”Jokainen tulkoon omalla uskollaan autuaaksi”. Haluan kunnioittaa toisen vakaumusta ja etsin avarampaa keskusteluilmastoa.

”Mikä mättää?” Vierastan besserwissereitä, jotka opettavat toisia, luulevat omaavansa sen ainoan, oikean uskon. Arvelen, että heidän tärkein motiivinsa on vakuuttaa lähinnä itselleen olevansa oikeassa, koska ovat epävarmoja omasta uskostaan.

Toiset luulevat tietävänsä, toiset tietävät luulevansa.

Erkki Porola

3.11.2010 klo 22:44:14
Urpo kirjoittaa

"Arvelen, että heidän tärkein motiivinsa on vakuuttaa lähinnä itselleen olevansa oikeassa, koska ovat epävarmoja omasta uskostaan."
Hyvä pointti!
Liian kireän pipon päähänsä vetäneen ihmisen on pakko perustella valintaansa jatkuvasti.

18.10.2010 klo 11:56:22
Erkki Porola kirjoittaa

Kikka, kiitos itsellesi.

Keskusteluaktiivisuus tällä sivustolla on mielestäni yllättävän/valitettavan pieni. "Tarttis tehrä jotain."

18.10.2010 klo 10:36:46
Kikka kirjoittaa

Kiitos keskusteluaktiivisuudestasi Erkki Porola!"Autuas omassa uskossaan" kuulostaa lempeältä.