Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Eheytystä

18.9.2008 – seurakuntalainen Erkki Porola –

Kyse ei nyt ole kovalevyn eheyttämisestä, pikemminkin pehmeän puolen asioista. Elämän selkäreppuun on kertynyt koko joukko kokemuksia. Kiitän kaikista / kaikesta. Olen saanut tukiopetusta elämänkoulun tarkkailuluokalla.

Portin läpi – Jonkin aikaa sitten olin saattamassa hautaan tyttäreni äitiä, entistä vaimoani. Me erosimme vuonna 1992 eikä kyseessä ollut naisten lehtien lanseeraama ns. sopuero. Ero oli traumaattinen kokemus meille kaikille, todennäköisesti eniten tyttärelle. Siinä savotassa oli ainoastaan häviäjiä.

Tieto kuolemasta tuli täysin yllättäen ja se sai aikaan monen suuntaista tunnekuohua. Hautajaisiin osallistuminen ei ollut minulle itsestään selvää, mietin pitkään, menenkö mukaan. Jälkeenpäin olen kiitollinen, että olin mukana. Osallistumiseni oli tärkeää tyttärelleni, mutta tärkeää se oli myös minulle. Sain kantaa arkkua, se oli hämmentävä kokemus: olimme lähellä toisiamme.

Siunauksen jälkeen siirtyessämme kirkosta hautausmaalle kuljimme portin läpi, jossa oli teksti: Jos ette usko, että kestä.

Uuvuttavaa etsimistä – Tuntuu rankalta etsiä itsensä uuvuksiin. Pakonomaista etsimistä on jatkunut parin vuoden ajan. Etsin hengellistä identiteettiäni, uskoani - ehkä eniten omaa itseäni.

Perfektionistin paradoksi: etsin täydellisyyttä, mitä en voi löytää tässä ajassa, tässä maailmassa. Jumala on täydellinen; meistä täällä ei kukaan. Olisi aika hellittää, antaa periksi, lopettaa etsiminen.

Hiljattain syksyisenä sunnuntaina lähdin Bergträskin pohjoispuolelle sienestämään. Maasto on tuttua, sienireissuja sinne on tehty joka syksy jo kymmenen vuoden ajan.

Nyt kuitenkin eksyin. Olin eksyksissä kolme tuntia. Lisäjännitystä asiaan toi se, että olen diabeetikko eikä mukana ollut evästä. Kännykkä oli onneksi mukana. Tunnin verran pelihuumori pysyi plussan puolella, sitten soitin hätäkeskukseen ja minut paikallistettiin. Minulle annettiin selkeä ohje: ”Pysy paikallasi, sinuun otetaan yhteyttä, odota ohjeita.”

Retki päättyi onnellisesti. – Kyse oli johdatuksesta. Selkeä viesti Jumalalta: ”Hellitä hetkeksi, lopeta etsiminen, että sinut voi tavoittaa.”

Kumpikin kokemus eheytti minua. Mielessäni mietin, että joko etsivä löytää tai etsivä löydetään.

10.11.2008 klo 13:44:27
kirjoittaa

kaunis teksti.. sai minutkin ajattelemaan.. miettimään miten voisin itse eheytyä tai antaa oikeastaan Jumalan eheyttää minut..