Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Anna enkeleitä

3.10.2013 – seurakuntapastori Johanna Siltala

Tyttäreni katseli viime viikolla suojelusenkeli-taulua, jossa tyttö ja poika ylittävät vaarallista siltaa. Tyttö totesi ensin, että äiti katso: taulussa ovat hän ja isoveli. Sitten oli hetken hiljaista ja tyttö osoitti kasvot loistaen enkeliä – ja sinä äiti olet tuossa.

Äitinä liikutuin tytön sanoista. Totta kai me äidit ja isät teemme kaikkemme suojellaksemme omia pikkuisia. Silti tiedämme, että kaikelta emme voi lapsiamme suojella.

On turvallista tietää, että lasten elämä on jonkun meitä suuremman käsissä. Jumala lähettää suojelusenkelinsä varjelemaan lapsiamme. Monta kertaa olen ristinyt käteni ja kiittänyt, kun lapsemme ovat selvinneet täpäristä tilanteista vain naarmuilla tai säikähdyksellä.

Olen myös pohtinut, että joidenkin lasten suojelusenkeleillä on toisia kiireisempää. Poikani on tänäkin kesänä ajanut pyörällä ojaan, kiivennyt liian korkealle puuhun ja lähtenyt ilman lupaa kotipihalta. Jotkut lapset taitavat tarvita useampiakin suojelusenkeleitä…

Edelleen ristimme kädet iltaisin ja rukoilemme yhdessä:

Pienet kädet yhteen liitän,
Isää taivallista kiitän.
Jeesus siunaa meitä,
anna enkeleitä.
Aamen.

Johanna SIltala

16.10.2013 klo 13:52:31
Kikka kirjoittaa

Johanna, kiitos kirjoituksestasi. Silmäkulma kostui.

Se on aivan totta, että niin pienemmät kuin isommatkin lapset tarvitsevat suojelusta, varjelusta ja vierellä kulkemista.

4.10.2013 klo 07:35:56
Raija kirjoittaa

Hei Johanna!
Olipa ihana oivallus lapsen sydämeltä.Ihan tippa minullekin tuli silmiin.
Kiitos Johanna kauniista kirjoituksestasi.Olen saanut minäkin kokea lasteni osalta niin paljon varjeluksia. Minulla on tuo sama taulu sänkyni yläpuolella ja sitä tulee katseltua usein ja ristittyä kädet pyytämään siunausta lapsilleni ja muidenkin lapsille.

Erään laulun sävelillä " Siunatkoon sinua ja perhettäsi kaikkivaltias Jumala"