Päivän Sana 18.11.2017
Jeesus sanoi opetuslapsille:
"Mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa."

Matt. 18:19

Viron kirkon yhteistyömitali Kirkkonummelle

Kirkkonummen suomalainen seurakunta on pitkään tukenut Paldiskin seurakunnan toimintaa Virossa. Paldiskin kirkon kunnostus alkoi noin kaksikymmentä vuotta sitten. Kirkkoa on kunnostettu talkootyönä ja seurakunta tukee Paldiskin seurakunnan toimintaa myös taloudellisesti.

Viron arkkipiispa Urmas Viilma luovutti Paldiskissa 18.10.2017 kirkkonummelaiselle insinööri Matti Turuselle kirkon yhteistyömitalin. Perusteluna huomionosoitukselle oli Matti Turusen merkittävä henkilökohtainen panos Paldiskin kirkon kunnostamisessa. Kirkon kunnostamisen ensimmäinen vaihe tapahtui vuosina 1998–2000 ja tuolloin talkooryhmässä olivat Matin lisäksi Raimo Elonsalo ja Eino Haukijärvi. Vuosina 2016–2017 Matti Turunen konsultoi ja antoi tukensa projektissa, jossa kirkkosalin lämmittämistä ja lämpöeristystä parannettiin sekä hankittiin sähköurut.

Mitalin luovutus tapahtui tilaisuudessa, jossa vietettiin Paldiskin kirkon 175-vuotisjuhlaa sekä kirjan ”Paldiskin evankelis-luterilaisen P. Nikolain seurakunnan aikakirja 1770–1938” julkistamista. Juhlan alussa oli kirkon uusien urkujen ensimmäinen konsertti.

Kuvan lähde:

Julkaistu 1.11.2017 14:32 | sivu pävitetty 1.11.2017 klo 14:50:09